پرش به محتوای اصلی
شنبه ۹ آبان ۱۴۰۵

قرآن کریم

استخاره با قرآن

نخست سه بار صلوات بفرستید، نیت کنید و از خداوند خیر بخواهید؛ سپس دکمه را بزنید تا صفحه‌ای از قرآن کریم گشوده شود و نخستین آیه‌ی آن را با ترجمه ببینید.

اللّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّد

استخاره‌ی دوباره

صفحه‌ی ۴۸۵ قرآن · سوره‌ی شوری

نخستین آیه‌ی صفحه

وَٱلَّذِينَ يُحَآجُّونَ فِى ٱللَّهِ مِنۢ بَعْدِ مَا ٱسْتُجِيبَ لَهُۥ حُجَّتُهُمْ دَاحِضَةٌ عِندَ رَبِّهِمْ وَعَلَيْهِمْ غَضَبٌ وَلَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ ﴿۱۶﴾

و آنان که در دین خدا (از حسد و عناد با رسولش) جدل و احتجاج برانگیزند پس از آنکه خلق دعوت او را پذیرفتند حجت آن‌ها نزد خدا لغو و باطل است و بر آن‌ها قهر و غضب و عذاب سخت خواهد بود.

ٱللَّهُ ٱلَّذِىٓ أَنزَلَ ٱلْكِتَٰبَ بِٱلْحَقِّ وَٱلْمِيزَانَ ۗ وَمَا يُدْرِيكَ لَعَلَّ ٱلسَّاعَةَ قَرِيبٌ ﴿۱۷﴾

خداست آن که کتاب (آسمانی) را به حق و نیز ترازوی عدالت را فرستاد، و تو چه دانی؟ ممکن است ساعت قیامت بسیار نزدیک باشد.

يَسْتَعْجِلُ بِهَا ٱلَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِهَا ۖ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ مُشْفِقُونَ مِنْهَا وَيَعْلَمُونَ أَنَّهَا ٱلْحَقُّ ۗ أَلَآ إِنَّ ٱلَّذِينَ يُمَارُونَ فِى ٱلسَّاعَةِ لَفِى ضَلَٰلٍۭ بَعِيدٍ ﴿۱۸﴾

آنان که به ساعت قیامت ایمان نمی‌آورند (به تمسخر) تقاضای تعجیل در ظهور قیامت می‌کنند، امّا اهل ایمان از آن روز سخت ترسانند و می‌دانند که آن روز (و همه وعده‌های آخرت) بر حق است. الا (ای مردم) بدانید آنان که در قیامت جدل و انکار می‌کنند سخت در گمراهی دور (از سعادت) اند.

دیدن آیه و تفسیر آن ←

در روش رایج، اگر آیه از رحمت، بشارت و فرمان به کار نیک سخن بگوید، آن کار را نیک شمرده‌اند و اگر از عذاب و نهی باشد، ترک آن را بهتر دانسته‌اند. استخاره پس از اندیشه و مشورت است، نه جایگزین آن.

آداب استخاره

در سنت دینی، استخاره برای کارهایی است که انسان پس از اندیشه و مشورت، در انتخاب میان آن‌ها مردد مانده باشد. سفارش شده که با طهارت، صلوات و دعا، از خداوند خیر خواسته شود. برای خواندن دعاها به بخش دعا و زیارت سر بزنید.

پرسش‌های رایج

استخاره با قرآن چگونه است؟

در روش رایج، پس از صلوات و نیت، قرآن را می‌گشایند و نخستین آیه‌ی صفحه‌ی سمت راست را می‌خوانند. اگر آیه از رحمت، بشارت و فرمان به کار نیک سخن بگوید، آن کار را نیک شمرده‌اند و اگر از عذاب و نهی باشد، ترک آن را بهتر دانسته‌اند.

آیا استخاره جای مشورت را می‌گیرد؟

نه؛ در سنت دینی، استخاره پس از اندیشه و مشورت و تنها در کارهایی است که انسان پس از بررسی، در انتخاب میان آن‌ها مردد مانده است.