هلو

گروه اقتصادی – مهدی صفائی: بورس تهران هفته گذشته را با ثبت یک رکورد تاریخی به پایان رساند و شاخص کل برای نخستین بار از مرز ۸ میلیون واحد عبور کرد. شاخص در پایان معاملات چهارشنبه ۱۵ مهر با رشد ۱۵۳ هزار و ۹۰۸ واحدی به سطح ۸ میلیون و ۱۳۱ هزار واحد رسید و شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۱.۷ درصدی در محدوده ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار واحد قرار گرفت. همزمان، ارزش معاملات خرد و معاملات پایانی سهام و صندوق‌های سهامی به بیش از ۴۰ همت رسید.

بورس حالا یک مسئله جدید دارد

بازار در شرایطی وارد تعطیلات پایان هفته شد که تنها در چند روز، شاخص کل از محدوده ۷.۷ میلیون واحد به بالای ۸.۱ میلیون واحد رسیده است؛ بنابراین مسئله اصلی در معاملات شنبه دیگر «رسیدن به ۸ میلیون واحد» نیست؛ این سطح شکسته شده و حالا بازار باید نشان دهد توانایی تثبیت بالای این محدوده را دارد یا خیر.

رشد چهارشنبه تنها به شاخص کل محدود نبود و شاخص هم‌وزن نیز همراه با بازار حرکت کرد. در نتیجه، می‌توان گفت موج صعودی همچنان از گستردگی مناسبی برخوردار است. بیش از ۸۰ درصد نماد‌های بازار در محدوده مثبت قرار داشتند و ورود حدود ۴.۷ همت پول حقیقی نیز نشان داد تقاضا همچنان فعال است.

خطر موقت؛ شناسایی سود

با وجود این نشانه‌های مثبت، نمی‌توان اثر رشد سریع قیمت‌ها را نادیده گرفت. بخشی از معامله‌گرانی که در هفته‌های گذشته در قیمت‌های پایین‌تر وارد بازار شده‌اند، اکنون با سود قابل توجهی مواجه هستند و ممکن است در شروع هفته تصمیم به شناسایی سود بگیرند.

به همین دلیل، احتمال دارد بازار شنبه، برخلاف چهارشنبه و سه‌شنبه کاملا یکدست نباشد. ممکن است در ابتدای معاملات همچنان تقاضا بر بازار غالب باشد، اما با نزدیک شدن قیمت‌ها به سقف‌های جدید، عرضه نیز افزایش پیدا کند. در چنین شرایطی، نحوه جذب عرضه‌ها اهمیت بیشتری از مثبت بودن صرف شاخص خواهد داشت. بنابراین در صورتی که فردا، تقاضا بر عرضه چیره شود، نگرانی در مورد شناسایی سود معامله‌گران کوتاه مدت بی معنی خواهد بود.

در ادامه حتما بخوانید: شاخص-کل-به-8-13-میلیون-رسید-ورود-دوباره-پول-حقیقی-به-بازار

شاخص کل به ۸.۱۳ میلیون رسید | ورود دوباره پول حقیقی به بازار

آیا شاخص دوباره رکورد می‌زند؟

سناریوی محتمل برای شنبه، ادامه تقاضا با احتمال افزایش نوسان است. اگر ورود پول حقیقی ادامه پیدا کند و ارزش معاملات در محدوده بالای ۴۰ همت باقی بماند، شاخص می‌تواند به حرکت صعودی خود ادامه دهد و رکورد جدیدی ثبت کند.

در مقابل، اگر پول حقیقی کاهش محسوسی داشته باشد و همزمان تعداد نماد‌های منفی و صف‌های فروش افزایش پیدا کند، بازار می‌تواند پس از چند روز صعود، وارد فاز استراحت شود. چنین اصلاحی لزوما به معنای تغییر روند نیست و می‌تواند واکنشی طبیعی به رشد سریع روز‌های اخیر باشد.

توجه به این نکته لازم است که پیش‌بینی فوق در صورت نبود ریسک‌های سیاسی و نظامی معتبر است و هر ریسک سیستماتیکی بازار را با هیجان منفی آمیخته می‌کند.

منبع: اقتصاد آنلاین